Hallo lieve Little Descendant familie!

Ken je dat gevoel? Je zegt iets tegen je kind en het is alsof je tegen een onzichtbare muur praat. Precies, die momenten waarop onze kleine schatjes plotseling hun ‘selectief niet horen’ modus inschakelen. Het is bijna alsof ze een magische knop hebben die ze indrukken wanneer we vragen om hun schoenen aan te doen of hun speelgoed op te ruimen.

Maar laten we eerlijk zijn, het leven met kinderen is een komedie op zich. Dus, laten we samen duiken in de wereld van deze kleine rebellen die soms doen alsof ze ons niet horen. Klaar voor wat tips?

De Herhaalmodus: Voelt het alsof je in een eindeloze loop zit? Probeer je instructies eens te zingen of voeg een grappig dansje toe. Wie weet, misschien werken hun oortjes dan opeens wel!

Oogcontact: Ooit het gevoel gehad dat kinderen je vermijden zodra je oogcontact maakt? Probeer eens een gekke hoed op te zetten of een grappig gezicht te trekken. Misschien krijg je dan wel hun aandacht.

Onzichtbare Oordopjes: Als ze doen alsof ze je niet horen, speel dan mee! Doe alsof je ook ‘onzichtbare oordopjes’ in hebt, vooral als ze om een snoepje vragen.

De Omgekeerde Psychologie: Zeg eens “Niet je speelgoed opruimen hoor!” en kijk hoe snel ze het tegenovergestelde doen.

Tijdsvervorming: Voelt het alsof je kind in een andere tijdzone leeft? Maak er een spel van! Laat ze op de grond stampen en “nu!” roepen.

De Toverspreuk: Herhaal je verzoek drie keer, klappend op een ritme. “Schoenen aan, schoenen aan, schoenen aan!” En voilà!

Zet de Klokken Gelijk: Gebruik het geluid van hun favoriete tv-show als een signaal om iets te doen. Opruimen voor de show begint!

De Wet van de Verdwenen Oren: Ze horen altijd het geluid van een snoepje, toch? Gebruik dat in je voordeel.

Luidspreker Modus: In plaats van harder te praten, probeer eens te fluisteren. Je zult versteld staan hoe snel ze reageren.

Onderhandel als een Pro: Geef ze een kleine beloning voor hun inspanningen. Een paar minuten langer opblijven kan wonderen doen.

Lieve ouders, onthoud dat de ups en downs van het ouderschap het allemaal waard zijn, vooral als je erom kunt lachen. En als je ooit het gevoel hebt dat je tegen een muur praat, weet dan dat je niet de enige bent. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

Heb je nog andere trucjes? Deel ze met ons! En wie weet, misschien hoor je binnenkort wel “Heb ik iets gehoord over een koekje?” 😉

Lachend en met liefde,

Het Little Descendant Team