fbpx

LET OP> DIT IS EEN OUD BERICHT EN LITTLE DESCENDANT IS ONDERTUSSEN VAN EIGENAREN GEWISSELD. UIT RESPECT VOOR DE VORIGE EIGENAREN EN HUN PERSOONLIJKE OMSTANDIGHEDEN LATEN WIJ DIT BERICHT STAAN. MAAR DIT IS DUS NIET MEER VAN TOEPASSING OP DE HUIDIGE SITUATIE EN DE HUIDIGE EIGENAREN. 

 

Laten we voorop stellen, klantenservice en een goed product leveren is bij ons hoogste prioriteit. Altijd al geweest en we bestaan ondertussen ook al jaren. Tot en met eind November was ik, Angela, een moeder met een kindje thuis van 3, een man die fulltime werkte en ik had naast dat ik moeder was een eigen bedrijf, Little Descendant. Hiervoor bedrukte ik voornamelijk kinderkleding en hier was ik druk mee op de tijden dat of onze kleine even niet thuis was of lag te slapen. Dat ging prima met de aantallen die we toen draaide. Af en toe maakte ik ook wel een poster, hiervoor stond en 160 cm lange printer in de woonkamer. Hier baalde ik van want onze kleine zat regelmatig met die printer te spelen en dit was niet goed voor de printer. Dus kwam ik op het punt dat we er of meer mee moesten gaan doen of de printer moest weg zodat wij weer een fijne eethoek konden hebben. En zo begon het..

Het leek mij een goede idee om eind November te beginnen met advertenties draaien voor onze familieposters. Leek me mooi zo vlak voor de feestdagen. Nu was ik tot dat moment nog weinig succesvol geweest met advertenties dus ik verwachte er geen wonderen van. En zo kwamen er toch wel wat order binnen in de paar dagen November die we hadden. December was vervolgens ook knetter drukt. Mijn man sprong zo veel mogelijk bij in de avond uren en met tijdens het werken op de kleine te passen zodat ik door kon. Heb zo veel nachten doorgewerkt en hier en daar een paar uurtjes geslapen en weer door. Het was gekkenwerk. Maar iedereen zei me “ach dat is gewoon omdat het een leuk cadeau is voor kerst zal volgend jaar wel compleet overwaaien”.

Op zich geen gekke gedachte dat het vooral een leuk cadeau was. Dus met lage verwachtingen en enige voorzichtigheid ging ik verder met adverteren in Januari. En wat gebeurde er? Onze site explodeerde van de bestellingen. In alleen Januari draaide wij net zoveel omzet als het complete jaar ervoor. Er was geen doorkomen aan. Hadden we 2 voorbeelden gemaakt waren er ondertussen van de vorige dag 7 aanpassingen , 13 akkoordjes die geprint konden worden en 20 nieuwe bestellingen. Dweilen met de kraan open is een understatement. We kwamen op het punt dat we een keuze moesten maken. Gaan we vanuit huis door blijven knoeien en zetten we de advertenties uit en houden we alles klein? Of gaan we nu doorpakken en er een groot bedrijf van maken en gaan we banen creeeren en de fijnste werkplek van Nederland worden? Wij kozen voor het laatste want wat is er nou mooier dan je eigen bedrijf runnen, het personeel een fijne werkplek kunnen bieden, ik als moeder meer tijd vrij hebben voor mijn kindje en wie weet op een gegeven moment verhuizen naar een vrijstaande woning met mooie ruimere tuin. En lekker mijn ding kunnen blijven doen, nieuwe posters ontwerpen en marketing doen waar ik kennelijk heel goed in ben.

Toen de keuze gemaakt was om door te groeien en er voor te gaan viel er in eerste instantie een last van mijn schouders af. Alleen toen begon het echte werk. Met naar een and verhuizen, allle extra vaste kosten zoals internet en stroomen uiteraard de grootste kostenpost: personeel, ga je een hoop financiele verplichtingen aan. Het is financieel niet haalbaar voor ons om alles stil te leggen tot we iedereen ingewerkt hebben en alle achterstand weg te werken en dan over een paar maanden weer te gaan draaien. Dat had gekunt met een startkapitaal maar dat hadden wij helaas niet. Ik kan je vertellen, het was echt even de hel. We konden het op geen enkele manier goed doen voor iedereen. En het is dan zo jammer dat mensen eerder geneigd zijn om negatieve ervaringen te delen dan positive. Hoe frusterend is het om 1 ontevreden klant te hebben op de 100 en die 1 plaatst negatieve reviews en maakt je zwart onder advertenties en die andere 99 wel tevreden klanten hoor je niet. Dan krijg je echt het gevoel van waar doe ik het toch allemaal voor.

We hebben van alles gehoord want ook in dit geval staan de beste stuurlui aan wal.

” Waarom zet je niet gewoon je advertenties uit en werk je eerst weg wat er open staat” 
Eerder vertelde ik het al, we zijn nu zoveel betaalverplichtingen aangegaan die elke maand en sommige elke week terugkomen, dat we het ons niet kunnen veroorloven als er geen orders en dus geld binnen komt. Wij hebben geen startkapitaal en doen alles op eigen kracht, zonder leningen.

“Waarom reageer je niet gewoon even  op mijn berichtje via Facebook, chat, sms, whatsapp, telefoon, mail, dm via Instagram etc.” En daar dan vaak achteraan “wat een slecht bedrijf!” 
Communicatie en klanttevrendeheid is al jaren het belangrijkste voor ons net als een product leveren van de beste kwaliteit. Pas sinds 2 maanden is het hierin gaan rammelen door simpelweg tijd gebrek. We hebebn in korte tijd meer dan 2000 poster moeten vormgeven, voorbeelden versturen, eventuele aanpassingen moeten maken, printerklaar moeten zetten, printen, op maat snijden, inlijsten, inpakken etc. Nu hebben we meerdere mensen die zonder “begeleiding” kunnen werken maar voorheen was het vooral ik die alles moest doen. Dan moest ik kiezen tussen voorbeelden maken, telefoontjes beanwoorden of de hele dag mails beantwoorden, of er voor zorgen dat er zo veel mogelijk orders op de post zouden gaan. Waar ging het mis? Ik maakte zo veel mogelijk orders compleet af, dus de nadruk op productie en was ik daarme klaar ging ik pas door met in de mailbox kijken wat er allemaal binnen was gekomen. Ik had dan de tijd niet om alle vragen te beantwoorden want dan zou er wederom een aantal dagen niets weg gaan. Ik werk 16 uur per dag 7 dagen in week en om dan te horen dat je een super slecht bedrijf bent omdat je mails niet beantwoord en ja het product was prachtig maar wat een rot bedrijf omdat ze niet altijd terug mailen.. Ja dan doet dit zeer als je ondertussen bijna burn out bent van het harde werken en je net op het punt bent waar je wilt zijn, alles staat op zijn plek, de mensen zitten klaar om weer orders aan te nemen en een deel van het team is volledig bezig met de afwikkeling van de orders die al reeds gedaan zijn om die zo spoedig en netjes mogelijk af te handelen.

“Hoe weet ik nou of ik niet ook weken op mijn order moet wachten als ik nu bestel?”
Die is makkelijk te beantwoorden. We hebben ons team opgedeeld in 2 groepen. Groep 1 heeft volle focus op de orders die eerder al geplaatst zijn en concentreren zich volledig op een juiste afhandeling van deze orders. Groep 2 heeft de volle focus op de nieuwe orders. Die zorgen ervoor dat binnen 2 werkdagen voorbeelden verstuurd worden, binnen 24 uur op werkdagen een aanpassing gedaan wordt en na akkoord de posters binnen de 5 werkdagen op de post gaan. Dit hebben we ruim genomen maar we leveren liever eerder en dat het de klant meevalt dan dat het te lang duurt en we weer heel veel vragen krijgen.

“Ik hoor bij de oudere orders maar heb nog niets gehoord of binnen gehad, hoe zit dat?”
In dit geval zou ik voor de zekerheid ons even een mailtje sturen naar orders@littledescendant.com Op dit postvak zit momenteel iemand fulltime beschikbaar om alle mails te beantwoorden. Dan wordt het meteen even voor je nagekeken hoe het er voor staat met jouw order.

Ga terug naar onze familieposters als jij ook graag een mooie familie poster wilt ontvangen.