fbpx

Dat dit jaar het Sinterklaas feest anders zal zijn dan andere jaren lijkt een feit. Maar dat wil niet zeggen dat er niet alsnog een onvergetelijk leuk feestje van te maken is. Ik geef jou graag een aantal leuke tips om het een super gezellig feestje te maken. Ben je er klaar voor?

  • Ken jij de spanning die je vroeger voelde voordat het zo ver was? Ik wel hoor! Dat was fanatiek aftellen geblazen. Met zijn allen toeleven naar Sinterklaas en letterlijk de dagen wegstrepen kan met onze gratis aftelkalender.
  • Pieten parcoers. Voor alle pietjes in opleiding. Laat ze leuke activiteiten doen zoals een vooraf uitgestippelde baan afleggen of zo snel mogelijk of mooi mogelijk cadeautjes inpakken en schoentjes vullen. Voeg nog een paar koprollen toe en een stukje super stil lopen (geniet even van de rust) en succes is gegarandeerd. Aan het einde kun je een trost kindje verblijden met een heus pieten diploma.  Download hier onze gratis pieten diploma met naam van je kindje). Het feestje is helemaal compleet met onze “Piet in opleiding shirt of sweater. Of neem een kijkje bij onze andere Sinterklaas shirts en sweaters.
  • Kleed het huis extra feestelijk aan. Kleur samen onze gratis vlaggetjes lijn bijvoorbeeld. Of pak onze te gekke Sinterklaas Mistery deco box  samen uit met duurzame Sinterklaas decoratie die nog jaren lang mee kan. De box is beperkt beschikbaar, dus wees er snel bij!
  • Heb jij een boek in huis vol met Sinterklaas verhalen? Dit is een prachtig moment om deze uit de mottenballen te trekken en lekker om de bank te kruipen om elkaar uit het boek voor te lezen. Mocht je geen Sinterklaas boek hebben dan is het boek “De zoete zusjes vieren Sinterklaas” zomaar een tip voor jou.
  • Tijd voor een uitgebreid verlangenlijstje met mooie knipsels en stickers. Zo weet de Sint precies welke cadeautjes boven aan het lijstje staat.
  • Lekker kliederen op het raam. Teken samen met je kindjes de mooiste Sinterklaas taferelen op de ramen. Lekker vrolijk en je maakt het na Sinterklaas in een handomdraai weer schoon. Dit soort raamstiften heb je hiervoor nodig. Op de website van de Intratuin staan hele mooie die je gratis kunt downloaden. Hier vind je ook goede uitleg.
  • Laat je kindje een mooie tekening maken voor Piet. Het is toch maar hard werken op zo’n avond en dan is er toch niets leukers voor Piet om een mooie tekening in het schoentje te vinden.
  • Koken in Sinterklaas sferen. Je staat er misschien niet meteen bij stil maar er zijn een hele boel leuke en lekkere recepten die je (samen met je kindje) kan maken voor Sinterklaas. Gaat je huis ook nog een super lekker van ruiken. Zo vind je hier een aantal hele leuke en vooral ook lekkere recepten.
  • Als er nieuw speelgoed in huis komt is dit het perfecte moment om eens het speelgoed goed op te ruimen. Ga met zijn allen door het speelgoed heen. Waar wordt nog mee gespeeld en waarmee niet. Speelgoed dat weg kan kun je naar een krinkloopcentrum brengen of de speelgoedbank. Zo is er weer plek genog voor al het nieuwe speelgoed.
  • Spelen met snoep!? Kan soms best leuk zijn! Denk hierbij aan het chocolademuntjes spel. Iedereen neemt een knijper in de mond. Door de knijper open te bijten wordt een chocolademunt aan elkaar doorgegeven. Nog een spelletje dat gespeeld kan worden met snoep is pepernoten jeu de boules. Hierbij wordt een cadeautje op de grond gelegd en iedereen gooit er om de beurt een pepernoot naar toe. Degene die de pepernoot er het dichts bij in de buurt gooit mag het cadeautje open maken. Leuk voor de wat meer ” standaard” cadeautjes die voor alle kindjes even leuk is.

  En dat waren onze Sinterklaas tips om er ondanks de Corona toch nog een onvergetelijk en leuk feest van te maken. Wij vinden het enorm leuk om getagd te worden als je met onze tips en downloads aan de gang gaat.

  Dan wens ik je namens ons hele gezin hele fijne feestdagen toe!