fbpx

Mondkapjes zelf maken kan iedereen. Heel handig want het is niet ondenkbaar dat mondkapjes straks op elke hoek van de straat te koop zijn. Dit zijn wegwerp mondkapjes en zal dus na elk gebruik weggegooid moeten worden. Super zonde natuurlijk zeker als je zelf creatief genoeg bent om zelf een mondkapje in elkaar te naaien. In dit artikel leggen wij jou graag uit hoe je dit moet doen. Onderaan deze pagina bieden wij jou de mogelijkheid om ons naaipatroon gratis te downloaden. Onder het mom van leuker kunnen we het niet maken maar gelukkig wel makkelijker. Toch niet zo heel erg veel zin om zelf aan de slag te gaan met het mondkapje maken? Hier vind je onze unieke, grappige en vrolijke mondkapjes. Heel veel succes met het mondkapjes zelf maken!

mondkapjes-zelf-maken

Dit is concreet dat we uit gaan knippen uit de stof. Doe dit 4 keer zodat je een 2laags mondkapje kan maken.

Naai de 4 delen aan elkaar op de plek waar je hier boven in het plaatje de stippenlijn ziet staan. Als je hem na het aan elkaar naaien open vouwt dan ziet jouw mondkapje er als volgt uit:

Naai de stof boven en eventueel onder aan elkaar zoals aangegeven op het stippellijntje. Het geeft een iets mooier resultaat als je het zowel boven als onder doet.

Je mondkapje is al bijna klaar! Hoera! Vouw de delen die donderder zijn dubbel zodat er een tunnel ontstaat. Mocht je er elastiekjes aan willen doen die gesloten zijn dan is dit het moment om die er meteen in te doen. Anders moet je de elastieken open knippen om ze erin te kunnen doen. Naai de tunnels dicht op de plek van de stippellijntjes hieronder.

Mocht je de elastiekjes al voor het dichtnaaien hebben toegevoegd dan ben je bij deze klaar! Anders is de laatste stap het bevestigen van een elatiek of lintje in de tunnelzoom. Je mondkapje is klaar!

mondkapjes zelf maken

Stay safe met je zelfgemaakte mondkapje!

mondkapjes zelf maken

Toch niet zoveel zin om ze allemaal zelf te maken? 

 

Wij hebben hele unieke, grappige en vrolijke mondkapjes die zeker een glimlach op het gezicht toveren van de mensen om je heen. Deze hebben wij volledig zelf ontworpen en zijn daarom echt uniek. Ze zijn te wassen op 40 graden en daarmee erg duurzaam. Benieuwd naar ons hele assortiment? Je vind onze mondkapjes hier. 

Volg ons op Facebook of Instagram